Antena 3 CNN Actualitate Au fost închise toate magazinele de vise din Suceava

Au fost închise toate magazinele de vise din Suceava

Au fost închise toate magazinele de vise din Suceava
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Feb 2011   •   18:19

Toate cele 14 magazine care comercializau plante etnobotanice în judeţul Suceava au fost închise, informează vineri Agerpres.

În judeţ au funcţionat zece societăţi comerciale cu 14 puncte de lucru, dintre care şapte în Suceava, trei la Rădăuţi, două la Vatra Dornei şi câte unul în Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, toate având ca obiect de activitate comercializarea plantelor etnobotanice.

În anul 2010 şi în primele luni ale acestui an, magazinele de vise au făcut numeroase victime, dintre care zece persoane au acuzat intoxinaţii cu substanţe etnobotanice, arată cifrele raportate de Spitalul Judeţean Suceava.

După numeroase controale făcute de autorităţi la aceste firme, consiliile locale din Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc au hotărât, la sfârşitul anului 2010, interzicerea comercializării produselor etnobotanice.

În urma acţiunilor întreprinse, au fost întocmite 12 dosare penale privind comercializarea etnobotanicelor, cinci persoane au fost arestate şi au fost confiscate 2.484 de plicuri cu diverse plante/ prafuri, în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

×
Subiecte în articol: magazine etnobotanice plante inchise Suceava
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close