Antena 3 CNN Actualitate Au început înscrierile la facultate. Viitorii studenţi s-au călcat în picioare să prindă un loc

Au început înscrierile la facultate. Viitorii studenţi s-au călcat în picioare să prindă un loc

Au început înscrierile la facultate. Viitorii studenţi s-au călcat în picioare să prindă un loc
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2011   •   23:18

S-au călcat în picioare ca să prindă un loc la facultate. Mii de tineri care vor să urmeze cursurile Academiei de Ştiinţe Economice (ASE) din Bucureşti au luat cu asalt holurile universităţii. Pentru unii a fost o încercare prea grea şi au cedat. O tânără a fost scoasă pe braţe de tatăl ei. A leşinat din cauza căldurii, stresului şi birocraţiei.

A fost bătaie pentru un loc la ASE. Surprinzător. Se întâmplă în anul în care în toată ţara sunt 90.000 de tineri cu diplomă de bac şi 300.000 de locuri la facultate.
Secretarele nu au mai făcut faţă numărului de cereri de înscriere şi, preţ de câteva ore, nu au mai înregistrat niciun candidat.

"N-am avut niciodată aşa mulţi înscrişi încă din prima zi", a explicat Ion Gheorghe Roşca, rector ASE.

În doar câteva ore, cele 4.000 de locuri puse la bătaie de ASE s-au ocupat. Teoretic. Practic, mediile de la bac şi cele din timpul liceului vor departaja candidaţii. Pe cei de azi şi pe cei care se vor înscrie zilele viitoare.

La marile universităţi din ţară candidaţii nu prea s-au înghesuit.

Vineri se încheie înscrierile la universităţi. De săptămâna viitoare, facultăţile care au admitere pe bază de examen încep testările.

 



×
Subiecte în articol: inscrieri facultate studenti loc bătaie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close