Antena 3 CNN Actualitate Au început probele scrise la BAC. Vezi subiectele şi baremul la română

Au început probele scrise la BAC. Vezi subiectele şi baremul la română

Au început probele scrise la BAC. Vezi subiectele şi baremul la română
28 Iun 2010   •   08:47

Au început probele scrise la examenul de Bacalaureat. Peste 200.000 de absolvenţi ai clasei a 12-a au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română. Proba a început după ora 9.00, după ce una dintre cele zece variante de subiecte a fost extrasă, şi a durat trei ore. Elevii nu pot ieşi din sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate de la începerea probei.

Varianta de subiect extrasă va fi făcută public abia după terminarea examenului, iar baremul de corectare va fi afişat pe internet după ora 14.30, pe site-ul www.subiecte2010.edu.ro.

Potrivit unor surse, anul acesta, subiectul 1 a fost comentarea unui text dramatic la prima vedere. Elevii au de comentat un text din piesa "Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri. La Subiectul 2, elevii trebuie să comenteze un text argumentativ, pornind de la zicala ?Fapta bună laudă pe om?, iar la subiectul 3 trebuie să facă o caracterizare a unui personaj dintr-un basm cult.

Vezi subiectele la proba de limba română şi baremul de corectare.

Candidaţii declaraţi respinşi sau cei care nu se prezintă la una dintre probele de Bacalaureat nu vor promova examenul. Afişarea rezultatelor se va face pe 4 iulie, zi în care pot fi depuse şi contestaţii.

Pentru a promova examenul de BAC, un candidat trebuie să obţină minimum nota cinci la toate probele şi să aibă o medie generală de minimum şase. Candidaţilor a căror medie generală va fi de 5,99 le va fi rotunjită la şase.

Ministerul Educaţiei dă asigurări că BAC-ul se va desfăşura în condiţii bune, fără incidente. De altfel, o linie telefonică specială a fost deschisă pentru a fi preluate toate problemele.

Următoarea probă este cea la limba maternă, de marţi, urmând ca pe 30 iunie să se susţină proba de profil iar pe 2 iulie proba la alegere din aria curiculară.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: elevi limba romana
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close