Antena 3 CNN Actualitate Au început ultimele negocieri PDL-UDMR, dinaintea Biroului Permanent Naţional al PDL

Au început ultimele negocieri PDL-UDMR, dinaintea Biroului Permanent Naţional al PDL

Au început ultimele negocieri PDL-UDMR, dinaintea Biroului Permanent Naţional al PDL
08 Dec 2008   •   09:58

Liderii PD-L şi cei ai UDMR se întâlnesc la această oră pentru a discuta despre formarea unei eventuale coaliţii de guvernare, dar şi despre principii directoare ale programului, pentru a vedea în ce măsură există compatibilitate între obiectivele celor două formaţiuni.
Pe agenda şedinţei figurează analiza rezultatelor obţinute la alegeri şi stabilirea sarcinilor legate de negocierile privind coaliţia guvernamentală, potrivit biroului de presă al UDMR, citat de Agerpres.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, după consultările cu şeful statului, de la Palatul Cotroceni, că Uniunea Democrată Maghiară din România ar prefera formarea unei coaliţii alcătuite din PD-L, PNL şi UDMR, dar poate concepe şi participarea la o altă formulă în vederea constituirii viitorului executiv.
Înainte de începerea discuţiilor de luni, preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că aceasta va fi ultima întâlnire care va avea loc înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional (BPN). "Astăzi, în BPN, vom face o analiză a tuturor negocierilor pe care le-am avut cu celelalte partide. (...) Avem un pachet de date pe masă pe care îl vom analiza".

Tot luni, începând cu ora 13:00, se va întruni şi Consiliul Permanent al UMDR.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR negocieri guvern Palatul Cotroceni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close