Antena 3 CNN Actualitate Au vrut să transforme Bucureşti în Paris. Au lipit copacii cu lac, dar s-au uscat

Au vrut să transforme Bucureşti în Paris. Au lipit copacii cu lac, dar s-au uscat

Au vrut să transforme Bucureşti în Paris. Au lipit copacii cu lac, dar s-au uscat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   15:51

Lipim copacii cu lac, ca să ne dăm parisieni. De când pietricelele din trunchiurile mai multor copaci din Capitală au fost acoperite cu un lac transparent, aceştia au început să se usuce. Şi asta pentru că, spun specialiştii, lacul nu se pune oricum. E o întreagă tehnologie în spate, iar temperatura în momentul aplicării lui este cea mai importantă.

Decoratorii din sectorul 3 al Capitalei n-au avut însă timp să citească vreo carte de specialitate.

S-a vrut ca "Micul Paris" să arate ca adevăratul Paris, cel puţin la nivelul decoraţiunilor stradale. Aşa că, mare parte din copacii din sectorul 3 au fost decoraţi, la rădăcină, cu pietricele albe. Doar că, la scurt timp, pietrele au fost acoperite cu un lac transparent, iar copacii s-au uscat.

Primarul de la sectorul 3, Robert Negoiţă, a dat un răspuns uluitor. Nu lacul este cel vinovat, ci soluţia antiderapantă folosită iarna. Asta înseamnă că soluţia e folosită doar în dreptul copacilor cu pietricele.

Doar că la Paris, specialiştii din primărie mai citesc câte ceva şi ştiu că temperatura de lucru trebuie să fie mai mare decât cea recomandată.

Iată câteva sfaturi gratuite pentru reprezentanţii primăriei sectorului 3: în astfel de cazuri se ţine cont de compoziţia lacului, tipul de pom, cantitatea şi locul unde se pune. Iar cel mai bun loc este la Paris.


 





×
Subiecte în articol: Robert Negoita
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close