Antena 3 CNN Actualitate Vlad Cosma, la ieșire de la Parchetul General: „Am fost citat și la Inspecția Judiciară”

Vlad Cosma, la ieșire de la Parchetul General: „Am fost citat și la Inspecția Judiciară”

Vlad Cosma, la ieșire de la Parchetul General: „Am fost citat și la Inspecția Judiciară”
27 Feb 2018   •   11:48

Update: La ieșire de la Parchetul General, unde a depus mai multe înregistrări și înscrisuri, Vlad Cosma a mărturisit că face aceste demersuri ca să se facă dreptate. Acesta a anunțat că este așteptat și la Inspecția Judiciară, care s-a autosesizat în urma dezvăluirilor sale făcute în exclusivitate pentru Antena 3.

„Am depus documentele pe care le-am avut astăzi și am făcut un proces verbal de predare, rămâne să fiu audiat ulterior. Înscrisuri, poze și înregistrări audio. De aici sunt citat la Inspecția Judiciară unde trebuie să ajung la ora 1. Inspecția Judiciară s-a autosesizat și mă duc să depun aceleași lucruri. Sunt foarte mulți martori care au declarat în instanțe despre abuzuri. O să dau o declarație completă. Să se facă dreptate, să se afle adevărul și, dacă s-a încălcat legea, acești domni să răspundă că orice cetățean. Nu l-am mai văzut pe Negulescu din ianuarie 2017, el s-a ascuns. Nimeni nu-și poate să-și imagineze că am o relație de prietenie cu un om care a vrut să-mi aresteze tatăl, sora mea a pierdut o saicnă din cauza lui”, a declarat Vlad Cosma.

Update: Fostul deputat Vlad Cosma, cel de la care a pornit scandalul legat de DNA, a venit la Parchetul General unde a depus și alte înregistrări. Acesta le-a declarat jurnaliștilor că a venit în calitate de martor și că era folosit de Negulescu în dosarele politice.

„O să aduc cât mai multe documente în zilele următoate pe măsură ce le strâng. Sunt aceleași întregistrări, dar și unele noi, referitoare la aceiași patru procurori pe care i-am enumerat în plângerea depusă la Parchetul General. M-au citat în calitate de martor, nu știu cum își desfășoară procurorii audierile.

Domnul Negulescu minte așa cum a făcut mereu, problemele de care suferă de dublare de personalitate polimorfă. Sunt vorbele dânsului, În aceste zile se accentuează aceste simptome, dacă dânsului i se pare normal că a distrus familii și vieți nu am să-i răspund.

Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au ăntîmplat acest lucruri și pot să prezint dovezi. Nominal, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Daniel Savu, mai mulți oameni politici. Eu eram folosit de către Negulescu în dosarele cu oameni politici, în alte dosare avea alți martori. Nu erau situații în care eram folosit, ci obligat, constrâns și șantajat (...) Doamna Kovesi cred că a fost foarte mințită de acești patru procurori, eu nu cred nici astăzi că dânșii s-au dus la șefa lor, cu toate că Negulescu așa susținea, nu cred că s-au dus și i-au spus că dublează martori, că oferă trei identități”, a declarat Cosma.

Știre inițială: Audiere bombă, în această dimineață, la Parchetul General. Fostul deputat Vlad Cosma, cel de la care a pornit scandalul legat de DNA, ajunge în fața anchetatorilor.

Vlad Cosma va da explicații în legătură cu plângerea acestuia împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești.

Săptămâna trecută, fostul deputat nu s-a putut deplasa la Parchetul General pentru că înainte cu o zi fusese audiat în dosarul său de la Înalta Curte, abia acum procurorii îl vor audia în legătură cu plângerea pe care el a făcut-o.

Cosma îi acuză pe cei patru procurori de compromiterea intereselor justiției, cercetarea abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu, dar și de constituire a unui grup infracțional organizat. 

Astăzi, va depune la dosar și înregistrările pe care le-a prezentat în exclusivitate pentru Antena 3.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close