Antena 3 CNN Actualitate Audieri în cazul armelor furate: 15 suspecţi au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore

Audieri în cazul armelor furate: 15 suspecţi au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore

Audieri în cazul armelor furate: 15 suspecţi au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore
28 Dec 2009   •   08:13
UPDATE: Dosarul cu ordonanţele de reţinere în cazul celor 15 persoane bănuite de implicare în furtul armelor de la Ciorogârla a ajuns la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii urmează să stabilească ora la care vor dezbate propunerile de arestare pentru cei 15 reţinuţi. Inculpaţii au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti.



Suspecţii în cazul armelor de la Ciorogârla au fost audiaţi până în miez de noapte. Astăzi vor fi făcute publice mai multe informaţii despre operaţiunea derulată de DIICOT şi de poliţie, într-o conferinţă de presă. 15 persoane, printre care şi doi membri ai unei grupări interlope - Eugen Preda şi Adrian Preda - au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore. Acuzaţiile care se aduc sunt trafic de droguri şi trafic de arme.

Principalii suspecţi în cazul furtului de armament de la Ciorogârla, fraţii Eugen şi Adrian Preda susţin că sunt nevinovaţi. Cu toate astea, au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, împreună cu alte 13 persoane. Principalul suspect este Eugen Preda.

În cursul zilei de duminică, la Parchetul General au fost aduşi zeci de suspecţi în acest caz. Printre aceştia se numără Eugen Preda şi fratele lui, precum şi mai mulţi interlopi din Capitală. Locuinţa celui dintâi a fost percheziţionată de mascaţi la primele ore ale dimineţii. Eugen Preda a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Reţinut este şi Sandu Chiriţă. Tot pentru 24 de ore. Acesta a fost învinuit de procurori pentru complicitate la furt, complicitate la deţinere de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul mai are întocmit un dosar penal, pentru tâlhărie.

La Parchetul General au ajuns şi fraţii Liviu şi Alexandru Iordan, căutaţi de procurori în cazul Ciorogârla. Cei doi, prinşi în gara din Sinaia, sunt proprietarii depozit de lemne din Ilfov unde s-au descoperit 27 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogârla. Bărbaţii neagă orice legătură cu furtul armelor.



Antena 3

×
Subiecte în articol: arme ciorogarla
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close