Antena 3 CNN Actualitate Audieri maraton la DIICOT în această noapte. 15 mafioţi români, chestionaţi de procurori

Audieri maraton la DIICOT în această noapte. 15 mafioţi români, chestionaţi de procurori

Audieri maraton la DIICOT în această noapte. 15 mafioţi români, chestionaţi de procurori
de O.P.    |    09 Oct 2013   •   05:35

 Procurorii DIICOT au audiat toată noaptea 15 persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare specializată în răpirea şi şantajarea unor oameni de afaceri. Printre cei anchetaţi se numără finul lui Fane Spoitoru, care a şi fost reţinut, Tolea Ciumac, dar şi Mihai Mila, un apropiat de-al lui Gigi Becali, implicat în sechestrarea hoţilor maşinii finanţatorul Stelei.

Victimele grupării erau alese din rândul comunităţii ebraice. Oamenii erau şantajaţi şi chiar sechestraţi pentru a fi obligaţi să  plătească anumite sume de bani.

Mihai Mila şi nepotul lui Fane Spoitoru se numără printre cei reţinuţi în urma audierilor. Dosarul vizează 11 israelieni şi români, membri ai unei grupări specializate în lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj.

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională a fost organizată de patru israelieni şi folosea arme la acţiunile de recuperare. Una dintre victime a fost obligată să semneze la sediul unui cabinet de avocatură un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de Euro şi să vireze grupării suma de 93.000 de Euro.

În acelaşi dosar este implicat şi esteticianul vedetelor, dr. Iancu Morad, care va fi cercetat în libertate.
În acest caz au fost făcute 18 percheziţii în Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din Ilfov, atât la locuinţele membrilor grupării, cât şi la sediul unui cabinet de avocatură.

×
Subiecte în articol: audieri DIICOT santaj rapire
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close