Antena 3 CNN Actualitate Augustin Lazăr își depune candidatura pentru un nou mandat

Augustin Lazăr își depune candidatura pentru un nou mandat

Augustin Lazăr își depune candidatura pentru un nou mandat
18 Mar 2019   •   18:30

Augustin Lazăr anunță, printr-un comunicat de presă, că-și va depune candidatura din nou pentru funcția de procuror general al României. 

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoștința publicului faptul că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției pentru selectarea procurorului în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, funcție vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Mandatul lui Lazăr se încheie la sfârșitul lunii aprilie. În acest moment, la Ministerul Justiției, are loc acest concurs pentru obținerea funcției de procuror general. 

Există și un dosar privind revocarea lui Lazăr din funcția de procuror general pe masa lui Klaus Iohannis, în privința căruia nu s-a luat încă nicio decizie.

Candidatura lui Augustin Lazăr a fost anunțată printr-un comunicat de cei de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Motivele pentru care își dorește un nou mandat sunt că are multe proiecte în derulare și vrea să și le ducă la bun sfârșit și că răspunde așteptările colegilor procurori. 

Procedura depunerii candidaturii pentru obținerea funcției de procuror general: Își poate depune candidatura până pe data de 28 martie, la sediul Ministerului Justiției. Trebuie să depună un dosar cu 10 lucrări relevante, practic ce a făcut în carieră, un eseu de 30 de pagini în care să spună cum vede activitatea Ministerului Public de acum încolo. Până pe 28 martie pot fi depuse candidaturile, iar pe data de 3-4 aprilie urmează ca Lazăr, dar și ceilalți candidați, să susțină interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. În urma acestor interviuri urmează să fie propusă persoana care va merge la CSM pentru acel aviz pozitiv sau negativ. 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close