Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Ancheta Parchetului pe OUG 13 ar trebui în mod normal să se oprească

de A.M.P    |    28 Feb 2017   •   13:36
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Ancheta Parchetului pe OUG 13 ar trebui în mod normal să se oprească Foto: Agerpres

Ancheta Parchetului ar trebui în mod normal să se oprească, în urma deciziei CCR prin care a admis existenţa unui conflict între autorităţile statului, este de părere fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, potrivit stiri.tvr.ro.

"Este o situaţie nouă. Din câte îmi amintesc eu, în practica CCR nu a mai existat un astfel de conflict, să-l soluţioneze Curtea. Au existat multe precedente în care s-au judecat conflicte între autorităţile statului, dar nu de felul acesta. Nu ştiu să fi fost sesizată Curtea cu o situaţie în care Parchetul anchetează modul în care s-a redactat ordonanţa de urgenţă în situaţia de faţă. În situaţiile acestea, în care Curtea soluţionează conflicte de natură constituţională între autorităţile statului, în urma deciziei, autorităţile respective ar trebui să intre în legalitate. Câtă vreme Curtea a spus că, prin faptul că sunt anchetaţi oamenii care au lucrat la acest proiect de lege s-a creat un conflict între cele două autorităţi, în mod normal ancheta Parchetului ar trebui să se oprească", a spus Augustin Zegrean.
 

x close