Antena 3 CNN Actualitate Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, despre arhiva SIPA: „Este o bombă fâsâită”

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, despre arhiva SIPA: „Este o bombă fâsâită”

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, despre arhiva SIPA: „Este o bombă fâsâită”
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2017   •   13:32

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, nu vede niciun rost în răscolirea  datelor strânse de agenții serviciului de informații al Ministerului Justiției.

„După părerea mea, și îmi bazez părerea pe prevederi legale, avem o instituție care poate gestiona foarte bine această arhivă, mă refer la CNSAS. Din ce știm, activitatea serviciului, cel puțin la nivel declarativ, s-a oprit în 2006. Cel puțin declarativ, spun. Nu cred că am văzut ascensiuni fulminante în magistratură după această perioadă, din contră, au fost retrageri neașteptate ale unor colegi, probabil din cei ce se simțeau cu musca pe căciulă”, a declarat Zegrean pentru PSNews.

Văzută de toată lumea drept un butoi cu pulbere ce stă să explodeze în curtea Ministerului de Justiție, povestea arhivei SIPA este considerată de Zegrean drept un subiect închis. „Este o bombă fâsâită. S-a fâsâit din momentul în care arhiva a fost închisă. Lăsați-o așa! Repet: cred că această arhivă ar trebui predată experților CNSAS”, mai spune Augustin Zegrean.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close