Antena 3 CNN Actualitate Zegrean, despre majorarea pensiilor cu 40%: "Speranța moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată"

Zegrean, despre majorarea pensiilor cu 40%: "Speranța moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată"

Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% se întoarce în Parlament pentru a fi modificată, în ciuda deciziei Curții Constituționale a României. Fostul judecător CCR Augustin Zegrean a comentat informația într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Zegrean, despre majorarea pensiilor cu 40%: "Speranța moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată"
de Gabriel Dano    |    14 Ian 2021   •   19:00

"Curtea a spus că legea este neconstituțională și de aceea merge înapoi la Parlament pentru a fi pusă de acord cu Constituția și cu decizia Curții. Din păcate, nu există niciun termen în care Parlamentul este obligat să facă această punere de acord a legii cu decizia Curții. Dacă vor o fac, dacă nu, nu! Au fost situații multe când nu s-au mai pus de acord, a rămas respinsă. Dar, aici nu cred că se va mai întâmpla la fel pentru că interesul este foarte mare pentru populație,

Cert este că până când acest lucru se va întâmpla, până când Parlamentul va lua o decizie, va modifica într-un fel legea și va spune cât este valoarea punctului de pensie, până atunci rămâne valabilă ordonanța de urgență 135/ 2020 prin care Guvernul a stabilit că majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie este cu 14%", a spus Augustin Zegrean.

Întrebat dacă mai pot spera în acest moment pensionarii la acea creștere substanțială promisă, Augustin Zegrean a răspuns:

"Eu cred că da. Speranța moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată".

 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean majorare pensii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close