Antena 3 CNN Actualitate Augustin Zegrean: Nu CCR a stabilit rezultatele referendumului, noi am primit rezultatele de la BEC

Augustin Zegrean: Nu CCR a stabilit rezultatele referendumului, noi am primit rezultatele de la BEC

Augustin Zegrean: Nu CCR a stabilit rezultatele referendumului, noi am primit rezultatele de la BEC
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    22 Aug 2012   •   09:53

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri dimineaţă, că CCR a primit rezultatul referendumului de la Biroul Electoral Central, acesta nefiind stabilit de Curte şi a subliniat că judecătorii Curţii doar au decis că referendumul din 29 iulie s-a desfăşurat corect.

''Decizia Curţii este cea cunoscută. (...) Vom arăta în amănunt ce am luat în calcul, ce nu am luat. (...) Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, noi am primit rezultatul de la BEC. (...) Noi am stabilit doar că referendumul s-a desfăşurat corect. Puteam noi sa numărăm voturile? (...) Iar cvorumul de validare este în lege din 2000, nu l-a stabilit Curtea Constituţională. În 14 state europene există cvorum'', a precizat Zegrean.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

CC menţionează că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.


Citeşte şi: Zegrean se teme de noi proteste

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close