Antena 3 CNN Actualitate AUR vrea limitarea accesului copiilor la informații despre homosexualitate prin lege: ”Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România”

AUR vrea limitarea accesului copiilor la informații despre homosexualitate prin lege: ”Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor transmite că va iniția un pachet legislativ prin care se va limita accesul copiilor la informații despre homosexualitate și despre schimbare de sex.

AUR vrea limitarea accesului copiilor la informații despre homosexualitate prin lege: ”Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Iul 2021   •   17:46

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa'', a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

La rândul său,  co-președintele AUR Claudiu Târziu consideră că astfel de informații nu ar trebui transmise în grădiniți și școli:

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”.

Sondaj Avangarde: Procente reduse pentru susținerea comunității LGBT în România

Cel  mai nou sondaj Avangarde privind modul în care este percepută comunitatea LGBT în România în raport cu valorile familiei tradiționale arată că doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunității LGBT în timp ce 62% cred că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale.

58% dintre cei intervievați cred că biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților. Potrivit sondajului, USR PLUS este perceput drept partidul care apără cel mai mult comunitatea LGBT în timp ce PSD este văzut drept partidul care susține cel mai mult valorile tradiționale.

Întrebările și răspunsurile sondajului:

  • Din punctul dumneavoastră de vedere dezbaterea privind valorile LGBT vs valori tradiționale este validă sau artificială? 21% cred că este o dezbatere validă, 34% sunt de părere că este o dezbatere artificială iar 45% declară că nu știu sau nu răspund.
  • În opinia dumneavoastră, trebuie acordate mai multe drepturi minorității LGBT? Doar 12% cred că da, 57% răspund cu nu, iar 31% nu știu sau nu răspund.
  • În opinia dumneavoastră, trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale? 62% răspund cu da, 14% nu iar 24% nu știu sau nu răspund
  • Care partid considerați că susține cel mai mult comunitatea LGBT?
    13% cred că USR PLUS, 3 % PNL și doar 1% PSD. 24% dintre respondenți sunt de părere că niciun partid nu susține comunitatea LGBT, 3% cred că toate iar 56% nu știu sau nu răspund.
  • Care partid considerați că susține cel mai mult valorile tradiționale?
    16% cred că PSD, 9% PNL, 3% AUR, 13% cred că niciunul , 2% toate iar 57% nu știu sau nu răspund.
  • Din punctul dumneavoastră de vedere Biserica ar trebui să se implice în deciziile autorităților? Doar 8% cred că ar trebui, în timp ce 58% cred că biserica nu ar trebui să se implice. 24% cred că depinde de subiect iar 9% nu pot aprecia.
  • Din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT? 35% cred că da, 19% nu iar 46% nu știu sau nu răspund.
  • Dar o campanie împotriva comunității LGBT? 21% cred că da, 31% nu iar 48% nu știu sau nu răspund.
  • Din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale? 36% cred că da, 19% nu iar 45% nu știu sau nu răspund.
  • Dar o campanie împotriva valorilor tradiționale? 26% cred că da, 34% nu iar 40% nu știu sau nu răspund.
  • Dvs personal aveți o problemă cu persoanele LGBT? 29 % spun că au, 50% răspund negativ iar 21% declară că nu știu sau nu răspund.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada: 14.07- 20.07.2021. Universul: Populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eșantion: 900 subiecți Eșantion probabilist, aleator simplu. Metoda: CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare: 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%

 

×
Subiecte în articol: aur LGBT
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close