Antena 3 CNN Actualitate Aurora Boreală, vizibilă în această seară din România. Spectacol pe cer în mai multe zone din ţară

Aurora Boreală, vizibilă în această seară din România. Spectacol pe cer în mai multe zone din ţară

Fenomen spectaculos pe cerul României, duminică seară. Din mai multe zone din ţară a fost vizibilă un fel de Auroră Boreală roşiatică.

Aurora Boreală, vizibilă în această seară din România. Spectacol pe cer în mai multe zone din ţară
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2023   •   20:24

Locuitori din Timiș, Arad, Bihor, Cluj, Caraș Severin, București, Giurgiu, Ialomița, Brăila, Tulcea, Alba, Buzău etc au semnalat un fenomen rar pe cerul României - Aurora Boreală. 

Deşi specific ţărilor din apropierea Cercului Polar, Aurora Boreală şi-a extins în ultimii ani tot mai mult aria de manifestare şi vizibilitate. 

Acum câteva zile a fost semnslată o explozie solară masivă care venea direct spre Pământ. S-a estimat încă de atunci că se va vedea aurora inclusiv la latitudini joase.

Fenomenul a fost semnalat în această seară şi în Ungaria.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de Aurora Boreală. 

×
Subiecte în articol: aurora boreala România
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close