Antena 3 CNN Actualitate Româncele plecate la muncă în Austria, abuzate cu acte în regulă: Trebuie să plătească dacă sunt hărțuite sexual

Româncele plecate la muncă în Austria, abuzate cu acte în regulă: Trebuie să plătească dacă sunt hărțuite sexual

Nenumărate femei care îngrijesc femei în Austria își găsesc de lucru prin intermediul agențiilor de intermediere. Multe dintre ele se plâng că la locul de muncă sunt obligate să presteze servicii neplătite sau că rabdă de foame.

Româncele plecate la muncă în Austria, abuzate cu acte în regulă: Trebuie să plătească dacă sunt hărțuite sexual
Sursa foto: Hepta
24 Mai 2020   •   19:57

Unele spun că se întâmplă să fie agresate fizic, altele acuză chiar că au fost hărțuite sexual de către pacienți sau aparținătorii lui.

Trebuie să plătească pentru că sunt hărțuite sexual

”Tu, chiar dacă aduci la cunoștință lucrurile astea, practic ești bun de plată, pentru că ești hărțuit sexual și vrei să ieși din contractul respectiv. Desfacerea contractului de muncă se poate face în mod unilateral de către anajator/colaborator, pe când dacă tu vrei să ieși din colaborare, practic trebuie să plătești niște penalități fără să existe o protecție propriu-zisă.

Contractele astea sunt degradante din punct de vedere uman”, a zis avocatul Adrian Cuculis.

Adesea, contractele nu sunt semante în România, înainte de plecare, ci pe drum, aproape de Austria, în microbuze sau prin benzinării. Nu au timp să le citească, nu le înțeleg și nu sunt informate cu privire la conținutul lor.

Abia ulterior află că actele pot conține clauze abuzive, spre exemplu să plătească mii de euro pentru că vor să schimbe familia care lucrează.

×
Subiecte în articol: Austria romance acte
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close