Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă al autorităților: Numărul de consumatori de droguri a explodat. Marijuana nu mai este ce era pe vremea lui Bob Marley

Semnal de alarmă al autorităților: Numărul de consumatori de droguri a explodat. Marijuana nu mai este ce era pe vremea lui Bob Marley

Semnal de alarmă al autorităților: Numărul de consumatori de droguri a explodat. Marijuana nu mai este ce era pe vremea lui Bob Marley
02 Iul 2016   •   12:06

Doi tineri din capitală au fost depistați pozitiv la testul antidrog, în urma unei acțiuni a Brigăzii de Poliție Rutieră. Tinerii aveau asupra lor aproximativ 30 de grame de marijuana.

Directorul Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, Gigel Lazăr, a explicat că lucrurile sunt mult mai complexe decât par și a tras un semnal de alarmă:

“Trebuie să spun. Știți câți tineri consumă exstasy în cluburi și apoi pleacă acasă cu mașina? Foarte mulți. Avem mai ales pe zona de corporatiști un procent de aproape 10-12%, din aceea cifră de 7,4% populație generală cu vârste 14-64 de ani. Noi privim cu îngrijorare această generație.”

“Dacă în 2009, când subiectul era dezbătut constant, existau 100.000 de consumatori, acum am ajuns la 600.000 de consumatori.”

Oficialul a tras și un semnal de alarmă referitor la compoziția substanțelor.

“Marijuana nu mai este ceea ce a fost pe vremea lui Bob Marley. Vorbim despre marijuana modificată genetic, cu un THC care a crescut de la 10 la 30, dealerii, pentru a crea dependență, stropesc cabinoidul cu un alt cabinoid, de tip etnobotanic. Ceea ce este de o gravitate extremă.”

×
Subiecte în articol: droguri marijuana consumatori autorităţi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close