x close

Autorităţile aşteaptă să moară cineva ca să ia măsuri? Românii de aici se tem de un dezastru ecologic

de D.D.    |    29 Ian 2013   •   07:18
Autorităţile aşteaptă să moară cineva ca să ia măsuri? Românii de aici se tem de un dezastru ecologic 407 Foto: wikia.nocookie.net

Drama celor care locuiesc lângă combinatul Alum din Tulcea nu a luat sfărşit. Oamenii spun că fabrica poluează în continuare zona. Din cauza reziduurilor toxice, localnicii nu îşi mai pot cultiva pământul şi le este teamă să pescuiască. Autorităţile consideră însă că nu sunt probleme grave, deoarece nu s-au întregistrat decese.

Localnicii se plâng că praful toxic de la combinat se împrăştie la cea mai mică adiere a vântului. Mulţi spun că şi-au distrus sănătatea din cauza combinatului. Oameniii spun că rezidurile toxice au afectat şi mediul înconjurător.

Problemele localnicilor au fost consemnate de comisarii de mediu la capitolul "mici probleme", pentru că nu au provocat decese.

Oamenii se tem că ar putea deveni victimele unei catastrofe ecologice şi dau ca exemplu fabrica de alumină din Ungaria unde în urmă cu doi ani bazinul de stocare a cedat şi a eliberat o viitură de reziduuri toxice.


Citeşte mai multe despre:

Tulcea poluare dezastru ecologic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati