Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile au decis declararea stării de alertă în judeţul Vrancea până marţi

Autorităţile au decis declararea stării de alertă în judeţul Vrancea până marţi

Autorităţile au decis declararea stării de alertă în judeţul Vrancea până marţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Feb 2012   •   11:31
Update 17:00 - Ministrul MAI, Gabriel Berca, a aprobat starea de alertă pentru judeţul Vrancea, conform purtătorului de cuvânt al MAI, Marius Militaru, citat de Agerpres.

Militaru a precizat că starea de alertă în Vrancea este valabilă până marţi şi că acest lucru nu presupune alte lucruri suplimentare.

Purtătorul de cuvânt a arătat că aceasta este o procedură de urgenţă care se activează la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean.
 


Autorităţile luau în calcul declararea stării de alertă în judeţul Vrancea. Secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a precizat că în prezent sunt 81 de drumuri judeţene blocate, trei drumuri naţionale închise şi 36 de localităţi izolate, din care 30 sunt doar în judeţul Vrancea.

Conform lui Capră, sâmbătă seară la ora 21:00 erau 79 de drumuri judeţene blocate, dar din cauza condiţiilor meteo nefaborabile din Giurgiu şi Teleorman s-au închis trei drumuri naţionale şi astfel s-au blocat alte drumuri judeţene care defluiau în DN-uri.

Potrivit secretarului de stat, echipele ISU au luat legătura cu primarii localităţilor izolate pentru a le transfera lucrători, dar primarii au spus că se vor descurca cu forţele locale.

În acelaşi timp, 201 persoane au fost transportate la spitale şi centre sociale. În ultimele ore au fost înregistrate trei decese – două în Argeş şi unul în Teleorman – ajungându-se la un total de 68 de decese cauzate de hipotermie.
 
Serbia a luat decizia să închidă graniţa cu România, în dreptul judeţului Mehedinţi.
 



×
Subiecte în articol: Vrancea judet stare de alerta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close