Antena 3 Actualitate Autorităţile cumpără hrană cât pentru 1.000 de maidanezi, dar pot adăposti doar 250 de câini în Bucureşti

Autorităţile cumpără hrană cât pentru 1.000 de maidanezi, dar pot adăposti doar 250 de câini în Bucureşti

04 Noi 2011   •   12:39
Autorităţile cumpără hrană cât pentru 1.000 de maidanezi, dar pot adăposti doar 250 de câini în Bucureşti
Sursa foto: Foto: Intact Images

Viaţa de câine maidanez pare una de huzur dacă ne ghidăm după sumele investite de autorităţi în mâncarea pentru animalele din adăposturi. Deşi are loc doar pentru 250 de câini în centrele din Bucureşti, Administraţia pentru Supravegherea Animalelor cumpără hrană cât pentru o mie.

În adăpostul de la Mihăileşti, Administraţia pentru Protecţia Animalelor are în grijă maximum 300 de maidanezi, în fiecare lună.

Conducerea Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor se pregăteşte însă să cumpere 40 de tone de hrană uscată pentru două luni. Aşa cum e scris negru pe alb pe site-ul pentru licitaţii. Un calcul simplu ne arată că fiecare câine ar urma să primească peste 2 kilograme de boabe pe zi. De 7 ori mai mult decât în prezent. Directorul caută, repede, o explicaţie pentru suma cheltuită.

Adică de trei ori mai mulţi câini decât are acum în grijă Administraţia. Pe o perioadă de mai mult de două ori mai mare. Şi nu cumpără orice fel de hrană. 

Hrana e ideală pentru iarnă, spun veterinarii. Dar nivelul proteic ridicat ar putea fi înlocuit de o cantitate suplimentară de mâncare, mai ieftină.

Cât despre numărul de animale de la adăpost. Va fi mai mare, dar abia la primăvară, odată cu aprobarea viitorului buget. Şi, până atunci, stocurile de mâncare, se vor termina, cu siguranţă. Chiar dacă vor ajunge sau nu în castroanele câinilor.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: caine mancare animale licitatii autorităţi

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close