Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile din Miercurea Ciuc, prea zgârcite pentru a căuta trupul unei fetiţe dispărute

Autorităţile din Miercurea Ciuc, prea zgârcite pentru a căuta trupul unei fetiţe dispărute

Autorităţile din Miercurea Ciuc, prea zgârcite pentru a căuta trupul unei fetiţe dispărute
12 Dec 2008   •   20:22

Autorităţile din Miercurea Ciuc se zgârcesc să plătească scafandri pentru a căuta trupul unei fetite, presupus ucisă şi aruncată într-un lac. Parintii o aşteaptă ... sau ce-a mai ramas din ea, de trei ani.
Este vorba despre Andreea Simon. De trei ani, există poze cu această fetiţă pe stâlpi sau la metrou. Copilul plecase la magazin să cumpere chibrituri. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea. Cu o excepţie, un poliţist care la aproape un an de la dispariţie, şi-a adus aminte că a văzut-o. A devenit principalul suspect după ce a picat de trei ori testul poligraf.
Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt Inspectoratul Poliţiei Judeţene Harghita, a declarat:?Volumul de muncă desfăşurat spre a le verifica a fost foarte mare, aşa cum foarte mare a fost şi numărul de persoane cercetate şi audiate. Nu am dorit să ne grăbim niciodată, ci am lucrat profesionist, aşezat, pe îndelete.?
Jurnalul Naţional le-a probat însă "profesionalismul". Concluzia: după trei ani de anchetă, principalul suspect este în continuare liber şi munceşte zilnic la două birouri distanţă de anchetatori.
Acum un an poliţistul le-a spus anchetatorilor că fetiţa s-ar putea afla pe fundul unui lac. Scafandri nu au intrat în lac nici până acum. Costă prea mult.
Procurorul Dan Petru a recunoscut reporterilor de la Jurnalul că nu a dorit o mediatizare foarte puternică a cazului. Se temea de o nouă isterie ca cea a Elodiei. Acum aşteaptă primăvara să se scufunde.

Observator

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close