Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile, luate prin surprindere de iarnă. Licitaţiile de deszăpezire, întârziate

Autorităţile, luate prin surprindere de iarnă. Licitaţiile de deszăpezire, întârziate

Autorităţile, luate prin surprindere de iarnă. Licitaţiile de deszăpezire, întârziate
11 Noi 2008   •   10:43

Iarna ar putea surprinde iar în offside autorităţile. Organizarea cu întârziere a licitaţiilor pentru deszăpezire şi disputele nesfârşite dintre firmele participante fac imposibilă încheierea contractelor pentru întreţinerea drumurilor. Situaţia putea fi evitată dacă se respecta un vechi proverb românesc: să-ţi faci vara sanie şi iarna car.
Direcţiile regionale de drumuri naţionale au organizat licitaţiile pentru deszăpezire abia în septembrie, fără să ia în calcul eventualele contestaţii ale firmelor participante. Aşa se face că, deşi iarna bate la uşă, în multe locuri din ţară nu se ştie încă cine se va ocupa de întreţinerea drumurilor.
Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, cinci din cele nouă tronsoane de drumuri arondate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi se află în litigiu.
Una dintre companii a contestat decizia de atribuire a lucrărilor de deszăpezire unei alte firme pe motiv că preţul ofertat, de circa 40 la sută din valoarea celui de referinţă, nu poate acoperi cheltuielile reale pentru întreţinerea drumurilor pe timpul iernii.
Această situaţie nu este singulară. La direcţiile regionale de drumuri din toată ţara, au fost depuse nenumărate contestaţii. În aceste condiţii, primele ninsori, care vor cădea încă de săptămâna viitoare, ar putea pune în pericol traficul rutier.
Antena3

×
Subiecte în articol: drumuri nationale
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close