Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile știau încă de la începutul anului de atrocitățile din Căminele Groazei! Avem dovezile

Autoritățile știau încă de la începutul anului de atrocitățile din Căminele Groazei! Avem dovezile

Dosarul azilelor groazei a scos la iveală că, în România, tot sistemul de protecție socială este haotic și putred.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   14:35

Vârstnicii, copiii nevoiași, dar și persoanele cu dizabilități sunt în grija unui lung șir de instituții care nu știu unele de altele, nu vor să știe, nu le pasă, vor doar să facă profit.  

Controalele din toată țara au arătat atrocitățile. Speriați de controale, administratorii azilelor i-au mutat pe seniori în tot felul de alte case. 

În Gorj, bătrânii dintr-un azil au fost ascunși de ochii autorităților. Au fost cărați din centrul clandestin prin tufișuri, prin vie si porumb, înveliți in cearșafuri mai bine de jumătate de kilometru, pentru ca presa sa nu afle. 

Și lângă București, la Tunari, oamenii au fost scoși din cămin şi duși într-o clădire în construcție. 

Vecinii unui centru au sesizat inclusiv instanța despre țipete și urlete extrem de puternice. De la Primăria Voluntari, până la Ministerul Afacerilor Interne, precum şi alte instituții ale statului au avut pe masă, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, detalii clare despre cele trei "lagăre" din Ilfov. Însă nu au fost luate niciun fel de măsuri.  

Antena 3 CNN a prezentat un document în care DSP a cerut ajutorul celor de la ANPC, încă de la începutul anului. 

În document, se cerea desemnarea unei echipe de control din cadrul ANPC care să efectueze control la unul dintre azilele groazei. 

Ceea ce este uimitor este faptul că documentul este datat în luna februarie a acestui an. 

În urma acestei cereri, reprezentanții ANPC au mers în control, în colaborare cu cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă dar și cei de la poliție. 

În urmă controalelor au fost aplicate amenzi, dar în niciun caz pentru rele tratamente aplicate pacienților. Ci pentru uși rupte și paturi deteriorate, pentru lipsa efectuării controlului medical periodic al angajaților, dar și pentru neasigurarea unui spațiu special destinat pentru păstrarea deșeurilor medicale periculoase. Acestea au fost amenzile primite de azilul de bătrâni de la Voluntari. 

În ceea ce privește azilul de la Afumați, aici au fost aplicate sancțiuni pentru neefectuarea cursurilor de noțiuni fundamentale de igienă a personalului centrului. 

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close