Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile sunt în alertă! Viitura de pe Prut a intrat în România, iar 34 de copii au fost evacuaţi de urgenţă

Autorităţile sunt în alertă! Viitura de pe Prut a intrat în România, iar 34 de copii au fost evacuaţi de urgenţă

Viitura de pe Prut a intrat în România şi va atinge punctul maxim în doar câteva ore. Apele râului s-au umflat foarte mult în ultimele ore la intrarea în ţară şi ameninţă să iasă din matcă. Autorităţile sunt în alertă, în judeţul Botoşani.

Autorităţile sunt în alertă! Viitura de pe Prut a intrat în România, iar 34 de copii au fost evacuaţi de urgenţă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2020   •   12:40

Aproape 100 de oameni, dintre care peste 30 de copii au fost evacuaţi de urgenţă. Prutul a depăşit cotele de alertă şi este la doar 42 de centimetri de recordul istoric inregistrat în 2008.

47 de adulți și 34 de copii au fost evacuaţi de urgenţă În Botoşani, după ce Prutul a depăşit cu aproape un metru cota de pericol.

Cu ajutorul pompierilor, oamenii şi-au luat animalele şi bunurile în căruţe şi au fugit din calea apelor.

Viitura a intrat deja în ţara noastră.

''Avem o viitură deosebit de severă pe râul Prut, amonte de Stânca Costeşti. Din datele pe care le avem, estimăm că valorile se vor situa sub cele din 2008, valori maxime istorice, iar din punct de vedere al valorilor maxime, aşteptăm în această după-amiază să se înregistreze valoarea maximă la intrarea în ţară, iar mâine după-amiază, să se înregistreze valoarea maximă în secţiunea Rădăuţi-Prut'', a spus Marius Mătreaţă, directorul Centrului de Prognoză din cadrul INHGA.

Ca să preîntâmpine pericolul revărsării apelor, zeci de pompierii patrulează zona.

Autorităţile speră să nu se repete tragedia din 2008, când 18 localităţi din zonă au fost inundate după ce Prutul s-a revărsat.

×
Subiecte în articol: inundatii alerta Prut
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close