Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile trebuie să ia măsuri până nu e prea târziu! Zeci de copii înfruntă pericole mari pentru a ajunge la şcoală

Autorităţile trebuie să ia măsuri până nu e prea târziu! Zeci de copii înfruntă pericole mari pentru a ajunge la şcoală

Autorităţile trebuie să ia măsuri până nu e prea târziu! Zeci de copii înfruntă pericole mari pentru a ajunge la şcoală
Sursa foto: Foto: livescience.com
05 Feb 2013   •   07:12

Zeci de copii din Vrancea merg zilnic 8 kilometri pe jos pentru a ajunge la şcoală, indiferent că e viscol sau ploaie.Se trezesc de la 5 dimineaţa şi pleacă, pe întuneric, cu un felinar, pe un drum plin de pericole. În zonă trăiesc urşi, lupi şi porci mistreţi. Pentru autorităţile locale, este o chestiune de bani. Spun că nu au fonduri pentru a cumpăra un microbuz şcolar, deşi e vorba de peste 40 de elevi.

De mai bine de doi ani, peste 30 de copii din câteva sate vrâncene se trezesc în fiecare dimineaţă cu noaptea în cap pentru a ajunge la şcoală. Au de mers 4 kilometri peste dealuri, la lumina felinarului, pentru a ajunge la ore.

Copiii de la grădinţă obosesc mai repede, aşa că cei mari sunt nevoiţi să ducă în braţe. Părinţii se plâng că de când s-a închis şcoala din apropiere stau cu teamă pentru copiii lor.

Profesorii spun că elevii au rezultate foarte bune la învăţătură şi sper să se găsească o soluţie pentru ei. Edilul speră să găsească un mijloc de transport pentru şcolari înainte de a se întâmpla vreo nenorocire.



×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close