Antena 3 CNN Actualitate Autorul anchetei despre corupţia din afacerea EADS, la Secvenţial: Mai multe publicaţii au refuzat să publice articolul

Autorul anchetei despre corupţia din afacerea EADS, la Secvenţial: Mai multe publicaţii au refuzat să publice articolul

Autorul anchetei despre corupţia din afacerea EADS, la Secvenţial: Mai multe publicaţii au refuzat să publice articolul
09 Noi 2014   •   17:45
Autorul anchetei despre corupţia din ''afacerea EADS'' publicată în presa germană, şi care a stârnit un enorm interes în România, Vlad Dan Georgescu, a vorbit în emisiunea Secvenţial de la Antena 3 despre implicaţiile acestui scandal.

Jurnalistul a dezvăluit că a depus o plângere în Germania, după ce mai multe publicaţii au refuzat să publice articolele.

Văzând că o presa din germană ţine sub capac acest caz, Georgescu a decis să scrie în Huffington Post şi să dea mai departe procuraturii documentele din anchetă.

Jurnalistul susţine că anumite publicaţii germane au refuzat să publice ancheta din „motive strict economice”.

De asemenea, Vlad Georgescu a precizat că a fost sunat de un om de afaceri din România, după publicarea articoului. La finalul conversaţiei telefonice, afaceristul I-a spus că „la urma urmei i se va prezenta nota cuiva şi cineva va avea de platit”. „Nu ştiu dacă aceasta a fost o ameninţare directă”, a spus jurnalistul.

Jurnalul.ro a dezvăluit că în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a fost publicat, în 25 octombrie, un amplu articol privind afacerea EADS. "Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS, scriu jurnaliştii nemţi, precizând că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor". 

Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close