Antena 3 CNN Actualitate Ce a strigat autorul atacului armat de la Strasbourg înainte să tragă. A fost sesizată poliţia antiteroristă

Ce a strigat autorul atacului armat de la Strasbourg înainte să tragă. A fost sesizată poliţia antiteroristă

Ce a strigat autorul atacului armat de la Strasbourg înainte să tragă. A fost sesizată poliţia antiteroristă
Sursa foto: Foto: twitter.com
de S.T.    |    12 Dec 2018   •   14:47

Autorul atacului armat de marţi seara de la Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost auzit de martori strigând „Allahu Akbar” (Allah este mare), a declarat miercuri procurorul general al Parisului.

„Având în vedere locul vizat, modul în care a acţionat atacatorul, profilul său şi mărturiile adunate de la cei care l-au auzit strigând 'Allahu Akbar', poliţia antiteroristă a fost sesizată să intervină”, a spus el.

Suspectul, identificat de autorităţile franceze drept Cherif Chekatt, născut la Strasbourg, se afla pe o listă cu persoanele care prezintă risc pentru securitatea publică, dar avea de asemenea un istoric legat de infracţiuni fără caracter terorist.

Poliţia îl caută în continuare pe suspect.

Noi detalii despre autorul atacului din Strasbourg. Ce a descoperit poliția

Ministrul francez de Interne a transmis că au fost întărite măsurile de securitate la graniţe şi la târgurile de Crăciun din ţară.

Trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în atacul armat care a avut loc marţi seara în centrul oraşului Strasbourg, iar şase persoane se află în stare gravă.

×
Subiecte în articol: atac Franta martori
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close