Antena 3 CNN Actualitate Autorul "Jafului Secolului" din 2004, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Avocata Camelia Niculescu: Erau bani negri

Autorul "Jafului Secolului" din 2004, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Avocata Camelia Niculescu: Erau bani negri

Autorul "Jafului Secolului" din 2004, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Avocata Camelia Niculescu: Erau bani negri
de S.T.    |    06 Iul 2014   •   17:59

Autorul "Jafului Secolului" din 2004, Petru Nica, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. El fusese condamnat la 10 ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1, dar a făcut recurs.

Jaful secolului, comis în urma cu 10 ani, când Petru Nica, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven au furat 88 de miliarde 510 milioane de lei vechi, este o înscenare pusă la cale de firma de transport valori şi banca păgubită, susţine Camelia Niculescu, avocata condamnaţilor.

"Am solicitat de nenumărate ori să se facă dovada prejudiciului. De fapt, acesta este aspectul principal din acest dosar. Nici în prezent nu se cunoaşte cu certitudine câţi bani au fost în acei saci şi câţi saci au fost", a declarat Camelia Niculescu, duminică, în cadrul emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu".


Camelia Niculescu se află în posesia unei expertize contabile judiciare din care reiese că nu se poate dovedi că suma rezultată ca prejudiciu se afla, la momentul comiterii presupusului furt, în vistieriile băncii.

"Banii aceştia au ajuns în posesia celor care i-au pus în locaţiile respective. Şi mai este este un aspect în acest dosar. A fost găsit Nica Petru la Snagov cu 44 de miliarde, pe data de 12 au fost reţinuţi şi pe 13 iulie 2004 au fost reţinuţi. Eu am solicitat tot timpul să se facă cercetări şi să aflăm cine a pus sumele de bani în imobilul din strada Păsărani, unde pe 13 iulie au apărut 26 de miliarde şi pe 14 iulie au mai apărut 5 miliarde(...). Eu consider banii au fost puşi tot de această firmă de pază, pentru că ei aveau interesul ca aceşti bani să fie depuşi în bancă", a mai spus Camelia Niculescu, duminică seară, la Antena 3.

"Pedepsele prevăzute pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat sunt între 1 şi 5 ani şi având în vedere faptul că Nica Petru a executat detenţie în arest preventiv, pe o perioadă de 3 ani şi patru luni, iar ceilalţi doi inculpaţi 2 ani şi 8 luni, nu mai era eficientă o soluţie cu condamnare cu executare, pentru că ei puteau beneficia de eliberare condiţionată. În schimb, instanţa a fixat un termen de încercare de 9 ani. Ei vor fi obligaţi să se prezinte timp de 9 ani la Serviciul de Probaţiuni pentru a da curs hotărârii şi obligaţiilor impuse de Curtea de Apel Bucureşti", a adăugat avocata.

Agentul de pază Petru Nica, împreună cu alţi doi complici, au fost acuzaţi că au furat peste două milioane de euro din maşina de transport valori pe care o conduceau.

Nica, Aurelian Paven şi Constantin Velescu au fost găsiţi vinovaţi pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Iubita lui Velescu, Ionela Popa, a primit 6 luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu"

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close