Antena 3 CNN Actualitate Autorul masacrului de la coaforul Perla a obţinut legal permisul de armă

Autorul masacrului de la coaforul Perla a obţinut legal permisul de armă

Autorul masacrului de la coaforul Perla a obţinut legal permisul de armă
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Iun 2012   •   14:46

Parchetul instanţei supreme a decis neînceperea urmăririi penale în cazul privind obţinerea permisului de armă de către agentul Gheorghe Vlădan, cel care şi-a ucis soţia, pe o colegă a acesteia şi a rănit alte şase persoane, într-un coafor din Capitală, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Astfel, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie a decis neînceperea urmăririi penale pentru neglijenţă în serviciu faţă de chestorul de poliţie Niculae Marinescu, director general adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti,  comisarul şef Ion Zlotea, şeful Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul DGPMB şi faţă de agentul şef principal Rdau Nae, din cadrul  aceleiaşi  instituţii.

Gheorghe Vlădan este acuzat de omor calificat şi tentativă de omor după ce, pe 5 martie, a deschis focul în coaforul din zona Perla, din Capitală, omorându-şi soţia şi încă o persoană. Alte şase persoane au fost rănite în urma atacului.

Vlădan a tras 11 gloanţe cu un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, ucigând-o pe soţia sa şi pe casiera de la coafor şi rănind alte şase persoane.

Vezi aici cum s-a petrecut atacul.

Vlădan avea permis de armă şi cumpărase pistolul dintr-un magazin autorizat. Asta deşi fusese internat la psihiatrie în decembrie 2011.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, în 2010, când agentul Gheorghe Vlădan a obţinut permis de port armă, nu era necesar avizul medical pentru eliberarea documentului.

Aceleaşi surse susţin că Vlădan s-a aflat, în luna ianuarie, în concediu medical. Doctorii i-au prescris, la acea vreme, antidepresive.

Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI şi putând obţine permis de armă.

Cine este Gheorghe Vlădan? Citeşte AICI detalii şocante despre viaţa sa.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Vladan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close