Autostrada Bucureşti-Borş poate fi considerată cel mai ghinionist drum din România. Ce s-a întâmplat în 13 ani de la pornirea proiectului

de S.T.    |    25 Aug 2017   •   10:04
Autostrada Bucureşti-Borş poate fi considerată cel mai ghinionist drum din România. Ce s-a întâmplat în 13 ani de la pornirea proiectului Foto: Agerpres

Autostrada Bucureşti-Borş poate fi considerată cel mai ghinionist drum din România. Autostrada A3 este de departe şoseaua de mare viteză cu cele mai multe recorduri negative.

În 13 ani de la pornirea proiectului, autostrada care face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş a avut parte de cinci rezilieri, cheltuieli de peste un miliard de euro şi doar 110 kilometri inauguraţi din 600, scrie economica.net.

60 km se află în execuţie, pentru încă 160 km se caută constructori, dar pentru restul de 270 de kilometri situaţia este incertă.

Contractul pentru autostrada dintre Braşov şi Borş a fost semnat în 2003 cu firma americană Bechtel, contract atribuit prin încredinţare directă şi ulterior reziliat.

x close