Antena 3 CNN Actualitate Autostrada din România de peste 300 de kilometri pe care s-ar putea circula din 2025

Autostrada din România de peste 300 de kilometri pe care s-ar putea circula din 2025

Românii ar putea circula în țara lor pe o nouă autostradă de 320 de kilometri, din 2025.

Autostrada din România de peste 300 de kilometri pe care s-ar putea circula din 2025
Sursa foto: Agerpres Foto
de Ioana Mircea    |    04 Apr 2024   •   17:30

Guvernul României a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a Ministerului Finanțelor, legea pentru finanțarea unei autostrăzi de 320 de kilometri, cu un impact major asupra infrastructurii și mediului.

Autostrada Moldovei, denumită oficial Autostrada Ploiești - Pașcani, este o componentă cheie a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sub secțiunea Reforma R1 - Transport sustenabil.

Proiectul, care constă din patru secțiuni distincte, va conecta orașele Ploiești și Pașcani și va facilita călătorii rapide și sigure, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de siguranță rutieră și la reducerea impactului asupra mediului. Autostrada va fi împărțită în secțiunile Ploiești - Buzău, Buzău - Focșani, Focșani - Bacău și Bacău - Pașcani.

Potrivit estimărilor, autostrada va fi finalizată în 2025, cu o maturitate de 48 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Contractul de finanțare permite trageri în maximum 20 de tranșe, cu o valoare minimă de 30 de milioane de euro fiecare. De asemenea, împrumutul acoperă până la 50% din costurile totale ale infrastructurii.

Valoarea totală a proiectului depășește 30 de miliarde de lei, fiind finanțat atât din fonduri de la bugetul de stat, cât și din sumele aferente împrumutului din PNRR. Implementarea acestuia va fi realizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin intermediul C.N.A.I.R., asumându-și întreaga autoritate și responsabilitate în realizarea și utilizarea fondurilor alocate.

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close