Autostrada Soarelui ar putea fi închisă în plin sezon estival

25 Mar 2016   •   08:36
Autostrada Soarelui ar putea fi închisă în plin sezon estival

Autostrada Soarelui ar putea fi închisă pentru reparaţii chiar în plin sezon estival. Este vorba despre o porţiune de aproape 40 de km între Drajna şi Lehliu. Bucata a mai fost reabilitată şi luna trecută, însă gropile au început din nou să apară. Oficialii Companiei de Autostrăzi au explicat că tronsonul are o durata de viaţă de doar 6 ani, care deja a expirat.

Autostrada Soarelui e una dintre cele mai circulate şosele de mare viteză din ţară. La doar o lună, asflatul proaspăt turnat a început să crape din nou. Oficialii Companiei de Drumuri susţin că autostrada "a îmbătrânit" la doar 6 ani de la construcţie.

10 milioane de euro vor fi cheltuite pentru reabilitarea tronsonului. La vară, când traficul este la cote maxime.

Execuţia ar urma să înceapă la finalul lunii iulie sau începutul lunii august. Timp de 3 luni tronsonul ar putea fi închis.

Reprezentanţii CNADNR spun că nu ar fi necesară şi închiderea traficului pe autostradă, ci doar pe un sens pentru a se lucra alternativ. În timpul reparaţiilor, circulaţia în ambele direcţii ar putea să se facă pe un singur sens. Însă, cu restricţii de viteză şi de până la 50 km/H. Poliţia Rutieră va fi însă, cea care va avea ultimul cuvânt.

În lunile următoare va începe şi procesul de licitaţie. Lucrările ar putea fi terminate în noiembrie sau chiar în luna decembrie.

Parteneri
x close