Antena 3 CNN Actualitate Autostrada Soarelui, blocată de criza din justiţie. România, după Burkina Faso şi Zimbabwe la infrastructură

Autostrada Soarelui, blocată de criza din justiţie. România, după Burkina Faso şi Zimbabwe la infrastructură

Autostrada Soarelui, blocată de criza din justiţie. România, după Burkina Faso şi Zimbabwe la infrastructură
Sursa foto: autostrada
09 Sep 2009   •   10:26

Lucrările la ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Soarelui s-au blocat chiar înainte să înceapă. Contractul de consultanţă pentru verificarea calităţii lucrărilor, atribuit de Compania de Drumuri firmei care s-a clasat pe locul 4, a fost suspendat de Curtea de Apel.

Oferta firmei care a câştigat contractul de consultanţă pentru Autostrada Soarelui este cu aproximativ un milion de euro mai mare decât cea a firmei clasate pe primul loc. Oferta agreată de Compania Naţională de Autostrăzi a fost în valoare de aproape 12 milioane de lei. Asta cu toate că un consorţiu a licitat doar 7,2 milioane de lei, notează Jurnalul Naţional.

Diferenţa foarte mare de preţ a determinat firma care a avut oferta cea mai bună să conteste în instanţă decizia de atribuire a contractului. În apărarea lor, reprezentanţii Companiei de drumuri au susţinut că la această licitaţie preţul nu ar fi fost criteriul principal.

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat atribuirea contractului, soluţia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum magistraţii sunt în grevă japoneză cel puţin până în octombrie, va mai trece ceva vreme până când se va ajunge la un verdict final în acest caz.

În tot acest timp lucrările la autostradă sunt blocate. Şi totuşi...autorităţile ne dau asigurări că odată ce vor fi demarate lucrăril, se va munci şi pe timp de iarnă.

În aceste condiţii, nici nu e de mirare că suntem codaşii Uniunii Europene în ceea ce priveşte infrastructura. Ţara noastră a coborât 5 poziţii faţă de anul trecut, ocupând locul 110 în lume. Iar ca tabloul să fie complet, în topul privind infrastructura, România este depăşită ca ţări precum Zimbabwe sau Burkina Faso.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close