Antena 3 Actualitate O nouă autostradă deschisă: Târgu Mureș - Ungheni. Câţi kilometri de autostradă are România

O nouă autostradă deschisă: Târgu Mureș - Ungheni. Câţi kilometri de autostradă are România

de Silvia Preda    |    06 Dec 2021   •   22:39
O nouă autostradă deschisă: Târgu Mureș - Ungheni. Câţi kilometri de autostradă are România
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii România

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță deschiderea circulației pe un nou sector al Autostrăzii Transilvania: de la Târgu Mureș la Ungheni.

Potrivit Ministerului Transporturilor, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare și va crește gradul de siguranță rutieră.

Proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni a presupus construcția unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km și a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km. Drumul de legătură pornește de la Târgu Mureș și face joncțiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.

Câţi kilometri de autostradă are România

Lucrările au început în iulie iulie 2020, iar conform contractului trebuiau să fie gata în luna februarie 2022. Valoarea proiectului este depășește 192 de milioane de lei. Perioada de de garanție a lucrărilor este de 9 ani.

Contractul a prevăzut inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

Ministerul Transporturilor precizează că, la ora actuală, în România se circulă pe 940,99 km de autostradă.

×
Subiecte în articol: autostrada mures Ungheni
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close