Antena 3 CNN Actualitate Av. Adrian Cuculis, despre dosarul vaccinurilor: "Când românii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro"

Av. Adrian Cuculis, despre dosarul vaccinurilor: "Când românii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro"

Avocatul Adrian Cuculis a reacţionat la ancheta DNA cu privire la tunul de un miliard de euro cu vaccinurile din pandemie, unde sunt vizați fostul premier Florin Cîțu şi foștii miniștri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   16:55

Procurorii DNA au cerut joi ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-Covid.

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin care "ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane.

Două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului", transmite DNA în comunicat.

Av. Adrian Cuculis, despre ancheta DNA: "Este o premieră în justiția din România"

Întrebat despre acest caz şi ce riscă cei trei, avocatul Adrian Cuculis a spus:

"Nu există varianta suspendării în cazul acesta pentru prejudiciul pe care îl au. De altfel, cred că asistăm pentru prima dată la o premieră în justiția din România, pentru că nimeni până acum pe legea răspunderii ministeriale nu a fost cercetat.

Ori știm că și programul de guvernare, și măsurile, și actele și deciziile pe care le iau politicienii noștri, atâta vreme cât sunt la nivel de declarații politice. Ok, nu răspund penal, dar când vine vorba despre acte plecate de la minister, există o lege care vorbește despre răspunderea miniștrilor.

Este pentru prima dată când vedem un comunicat de la DNA și un dosar instrumentat de către DNA prin care politicienii pentru ceea ce au făcut, respectiv că ne-au îndatorat cu încă un miliard de euro pentru acele doze care pur și simplu le aruncăm la coșul de gunoi.

Vedem vor răspunde penal și aici pentru infracțiunea pe care au. Nu au cum să răspundă, să spunem așa, cu vreo închisoare cu suspendare. Este unul dintre cele mari dosare de la DNA în ceea ce privește pandemia și într-adevăr, este pentru prima dată când vorbim despre un dosar al pandemiei care ajunge într-un stadiu cel mai avansat", a spus avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN. 

"Când românii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro"

Încep să iasă la suprafață nenorocirile făcute de Câţu (Florin), adică fost premier, Ioana Mihailă (USR), ministrul Sănătății şi Vlad Voiculescu (tot USR) şi insul acesta, tot fost ministru la Sănătate.

DNA a cerut ridicarea imunității acestor 3 (fără penali în funcții publice) iar atunci când romanii erau băgați cu forța în casă, ei dădeau tunuri de miliarde de euro.

1 miliard de euro. Dați-va seama câte lucruri puteau fi făcute cu banii pe care se pare ca i au sifonat oamenii ăștia", a mai scris avocatul Adrian Cuculis pe Facebook. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close