Antena 3 CNN Actualitate Avalanșă în Munții Retezat. Doi copii au murit

Avalanșă în Munții Retezat. Doi copii au murit

Avalanșă în Munții Retezat. Doi copii au murit
22 Apr 2017   •   15:42

O avalanşă s-a produs sâmbătă în Masivul Retezat, iar din primele informaţii se pare că doi copii ar fi murit, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

"Se pare că doi minori cu vârstele de 13 şi 14 ani ar fi decedat, în urma acestui incident", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Avalanşa a avut loc între Şaua Bucurei şi Vârful Peleaga şi a surprins un grup format din cinci persoane.

La faţa locului intervin pompierii militari, jandarmi montani şi salvamontişti.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrăgeau atenţia, în urmă cu o zi, asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanşe în masivele Parâng şi Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a aşternut în ultimele zile şi care măsoară aproape un metru la altitudini mari şi în zonele de creastă.

"În Retezat şi Parâng, pe creste şi la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă ajunge la un metru. Pericolul de avalanşă este iminent în toate zonele de creastă şi pe pantele cu o înclinare mai mare de 25 de grade. Le recomandăm turiştilor să rămână în apropierea cabanelor şi să evite traseele de creastă sau schiul de tură", declara vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avalansa
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close