Antena 3 CNN Actualitate Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, la peste 2.000 de metri, în zona Vârful Negoiu

Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, la peste 2.000 de metri, în zona Vârful Negoiu

Doi turiști au fost surprinși joi seara de avalanșa din Vârful Negoiu, iar unul dinre ei este rănit la picioare, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Doi turiști au fost surprinși de avalanșă, la peste 2.000 de metri, în zona Vârful Negoiu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Ian 2022   •   23:00

Update ora 22:40

Cei doi turiști au fost suprinși de avalanșă în zona Vârfului Negoiu, la o altitudine de circa 2.300 de metri.

Conform primelor date, unul dintre aceștia a fost rănit la picioare, iar celălalt a reușit să iasă din avalanșă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile.

Reprezentanții DSU susțin că, din cauza condițiile de noapte și a zonei muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenție cu un elicopter SMURD nu putea fi realizată în condiții de siguranță.

Astfel, o echipă de salvatori montani din cadrul Salvamont Sibiu a plecat pe jos spre locul incidentului.

„În funcție de condițiile meteo și de starea celor două persoane, după o evaluare a echipei de salvatori montani, se va decide dacă aceștia vor fi transportați la baza muntelui sau dacă se va rămâne la cabana Negoiu, aflată în apropiere, până dimineață”, arată DSU.

Din echipa de prim răspuns fac parte 7 salvamontiști, care sunt urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori. Șeful DSU a luat legătura cu unul dintre cei doi turiști accidentați în urma avalanșei și i-a asigurat ca echipa de salvatori montani se îndreaptă către ei, fiind pregătiți pentru a le acorda primul ajutor și de a-i transporta într-o zonă de siguranță. Convorbirea telefonică a avut loc acum 45 de minute, ambii turiști fiind conștienți.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanșă.

Anterior, Dispeceratul Național Salvamont a anunțat că salvatorii montani din Sibiu intervin joi seara pentru salvarea unei persoane surprinse de o avalanșă în zona Șerbota, masivul Făgăraș.

‼️Informare de presă‼️ În această seară, în zona vf. Negoiu, la o altitudine de cca 2300 m, 2 turiști au fost surprinși...

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Thursday, 13 January 2022

Știrea inițială:

O persoană a fost surprinsă, joi, de o avalanșă, în munții Făgărașului. Salvamontiștii sibieni au plecat în căutarea ei și au anunțat că intervenția va dura cel puțin 10 ore, date fiind condițiile meteo și starea victimei.

Salvamontiștii sibieni au pornit într-o intervenție dificilă, care va dura cel puțin 10 ore. Aceștia caută o persoană care a fost surprinsă de o avalanșă în zona Serbota, din munții Făgărașului.

Intervenția salvamontiștilor este îngreunată din cauza stratului mare de zăpadă, a nopții și a temperaturilor scăzute.

”O victimă cu fracturi de membre inferioare. Nu cunoaștem identitatea sau vârsta. O sa fim în zonă fără semnal. Intervenția va dura cel puțin 10 ore. Vom reveni cu detalii când vom avea mai multe informații, atunci când vom ajunge în zona cu semnal”, a transmis Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

×
Subiecte în articol: avalansa vârful Negoiu muntii fagaras
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close