Antena 3 CNN Actualitate Avalanşe multiple pe Valea Lotrului. Mai multe echipaje intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil

Avalanşe multiple pe Valea Lotrului. Mai multe echipaje intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil

Avalanşe multiple pe Valea Lotrului. Mai multe echipaje intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil
Sursa foto: Foto: avalanche.state.co.us
20 Feb 2012   •   19:03

Mai multe avalanşe s-au produs luni după amiază pe DN7A Brezoi - Voineasa, în urma încălzirii temperaturii, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu, citat de Agerpres.

"Din cauza temperaturilor crescute de peste zi, pe DN 7A Brezoi - Voineasa, în zona cuprinsă între lacul Brădişor şi localitatea Malaia, au avut loc mai multe căderi de zăpadă care au blocat traficul complet în zonă. Cei de la Drumuri Naţionale s-au deplasat prompt în zonă şi au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Ei au lăsat în zonă un echipaj care va interveni de câte ori este nevoie, însă în orice caz, îi sfătuim pe conducătorii auto care circulă pe acest drum să meargă atenţi şi să circule cu viteză redusă", a declarat Teodorescu.
   
Drumul Naţional 7A, cunoscut sub denumirea de Valea Lotrului, face legătura între oraşul Brezoi şi staţiunile Voineasa, Vidra şi Obâşia Lotrului. Stratul de zăpadă în această zonă, rezultat în urma ultimelor ninsori, a depăşit 50 de cm.
   
Cele mai multe astfel de avalanşe produse în urma încălzirii temperaturii se  produc în zona barajului Brădişor, pe malul lacului şi în zona Malaia, dar şi imediat la intrarea în staţiunea Voineasa.    O zonă predispusă la astfel de fenomene este şi porţiunea de 24 de km din pasul Voineasa - Vidra.

×
Subiecte în articol: avalanse
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close