Antena 3 CNN Actualitate AVAS vrea să împrumute 50 milioane euro pentru plata păgubiţilor FNI

AVAS vrea să împrumute 50 milioane euro pentru plata păgubiţilor FNI

AVAS vrea să împrumute 50 milioane euro pentru plata păgubiţilor FNI
Sursa foto: bani mana
23 Feb 2009   •   08:11

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intenţionează să împrumute 50 de milioane euro de la Trezorerie pentru a efectua toate plăţile restante către păgubiţii FNI, a declarat preşedintele AVAS, Mircea Ursache.
"Urmează să prezint un memorandum în această problemă Guvernului, iar dacă va fi aprobat este foarte bine. Este raţional să facem acest împrumut şi să plătim toţi banii odată. O plată eşalonată este mult mai costisitoare, plăţile se actualizeză la zi cu indicele inflaţiei", a arătat preşedintele AVAS.
Până în prezent, AVAS a plătit păgubiţilor FNI suma totală de 242.474.135,76 lei. Au fost achitate cererile depuse de 10.742 creditori FNI, respectiv 45,85% din totalul solicitărilor de despăgubire depuse. De altfel, instituţia a fost obligată de patru sentinţe judecătoreşti să despăgubească un număr de 23.431 fost deponenţi, scrie Newsin. Cu toate acestea, cele 50 milioane de euro pe care AVAS vrea să le împrumute de la Trezorerie, pentru achitarea plăţilor către păgubiţii FNI, ar putea fi insuficiente, crede preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale a Investitorilor Fondului Naţional de Investiţii, Daniel Rădulescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FNI AVAS despagubiri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close