Antena 3 CNN Actualitate Aventurile unui francez în România: Viaţa de aici e similară cu cea din Africa, în timpul unui război civil

Aventurile unui francez în România: Viaţa de aici e similară cu cea din Africa, în timpul unui război civil

Aventurile unui francez în România: Viaţa de aici e similară cu cea din Africa, în timpul unui război civil
Sursa foto: Foto: www.20000km.com
11 Noi 2011   •   07:49

"Experienţa traită în Romania este similară cu cea trăită în Africa de Sud, în timpul unui război civil."  Nu o spunem noi, ci un francez care a străbatut pe jos lumea, iar acum a ajuns şi în ţara noastră.  Aici însă, a avut ghinionul să dea peste mai mulţi romi care i-au luat tot ce avea.

Guillaume Combot este de meserie biolog. A încercat peste 14 joburi, însă nici unul nu i-a dat satisfacţie, aşa că s-a hotărât să plece în lume. A străbătut până acum 16.000 de km, prin ţări ca Mozambic,Tanzania sau Uganda. A ajuns în sfârşit şi în România, o ţară încântătoare, spune el.

VEDEŢI MAI MULTE FOTOGRAFII DIN CALĂTORIILE LUI GUILLAUME COMBOT




"De multe ori, oamenii îmi dau mere, struguri, cumpăr unele lucruri şi ei îmi dau ceva în plus. În Franţa nu vezi asta!" mărturiseşte Guillaume Combot.

Doarme sub cerul liber, cară un rucsac cu strictul necesar şi îşi doreşte să cunoască oameni simpli.

Călătoria sa nu a fost lipsită de incidente. "Erau cinci ţigani într-o căruţă. Aveam camera în faţă, iar unul dintre ei a sărit şi a încercat să mi-o ia", povesteşte francezul.

Tânărul vrea să se întoarcă în Franţa doar după ce va fi străbătut 20.000 de km. Este hotărât ca, la finalul aventurii, să scrie o carte.







×
Subiecte în articol: romi francez Franta razboi civil
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close