Antena 3 CNN Actualitate Averea impresionantă a fugarului Sebastian Ghiţă se risipeşte văzând cu ochii

Averea impresionantă a fugarului Sebastian Ghiţă se risipeşte văzând cu ochii

Averea impresionantă a fugarului Sebastian Ghiţă se risipeşte văzând cu ochii
de M.Z.    |    21 Mar 2017   •   08:42

Averea impresionantă a fugarului Sebastian Ghiţă se risipeşte văzând cu ochii. Două cabane din Munţii Bucegi, evaluate la un milion de euro fiecare, şi o clădire de birouri din Ploieşti au fost pierdute odată cu falimentul sau înstrăinarea companiilor IT pe care fostul deputat le deţinea. 

La un pas de insolvenţă este şi Teamnet, companie înfiinţată de Ghiţă în 2001, care a câştigat în ultimii ani zeci de contracte cu statul în valoare de sute de milioane de lei. 

Cele două cabane din Munții Bucegi, cabana Miorița şi cabana Cuibul Dorului, au fost achiziţionate în anul 2000, în aceeaşi zi, cu 26.800 de dolari, respectiv 42.400 de dolari. 

Ulterior vânzării firmei Asesoft Com SRL, cele două cabane au fost transferate în patrimoniul Alpedor SRL, societate patronată de tatăl lui Sebastian Ghiță. În septembrie 2014, firma Alpedor SRL și-a schimbat proprietarul, fiind înlocuit cu directorul companiei fanion a milionarului din Ploiești: Asesoft Internațional.

Dacă vorbim despre averea lui Sebastian Ghişă, nu trebuie să uităm nici clădirea de birouri din Ploieşti, fostul sediu al AseSoft, în valoare de nouă milioane de lei.

În august 2012, Ghiţă a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet, dar procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuşi. 

Sebastian Ghiţă este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor şi constituire de grup infracţional organizat. Patronul RTV a dispărut înainte de Crăciun şi este dat în urmărire internaţionlă, având emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă. 

×
Subiecte în articol: avere Sebastian Ghita
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close