Averea lui Solomon depăşeşte veniturile lui şi ale soţiei (VIDEO)

06 Mar 2010   •   17:32
Averea lui Solomon depăşeşte veniturile lui şi ale soţiei (VIDEO) solomon

Averea lui Antonie Solomon depăşeşte veniturile lui şi ale soţiei. Este concluzia la care au ajuns procurorii DNA Piteşti, după analizarea declaraţiei de avere a primarului Craiovei. Documentul a însoţit propunerea de arestare preventivă a lui Solomon. Acesta petrece primul weekend din viaţa sa după gratii. Avocaţii lui au cerut răgaz până luni ca să studieze dosarul şi apoi vor cere eliberarea din arestul preventiv de 29 de zile.

Antonie Solomon are trei terenuri intravilane în Calafat, Craiova şi în localitatea Leamna de Sus, potrivit referatului întocmit de către procurorii DNA. Edilul mai are două apartamente în Craiova, o casă de vacanţă la Bucovat-Leamna de Sus şi şase spaţii comerciale, proprietăţi cumpărate în ultimii zece ani.

În toată această perioadă, Antonie Solomon a deţinut numai funcţii publice. În declaraţia lui de avere sunt meţionate şi veniturile realizate de soţia. Sumele sunt modice. Porocuriorii DNA atrag atenţia că valoarea bunurilor deţinute depăşeşte veniturile realizate de cei doi soţi Solomon.

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Solomon e acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Edilul din Bănie ar fi primit 50.000 de euro de la unul dintre acţionarii firmei PIC, patronată de Cornel Penescu, 40.000 de euro pentru emiterea unei autorizaţii de construire a unui hypermarket PIC la Craiova şi 10.000 de euro pentru a asigura transport public până la hypermarket.

Potrivit DNA, Solomon ar fi primit banii în mai multe tranşe, în perioada februarie - noiembrie 2006.Antena 3

x close