Antena 3 CNN Actualitate Averea şefului Corpului de Control al Guvernului a sporit cu două milioane de euro într-un an

Averea şefului Corpului de Control al Guvernului a sporit cu două milioane de euro într-un an

Averea şefului Corpului de Control al Guvernului a sporit cu două milioane de euro într-un an
Sursa foto: Euro
23 Mai 2009   •   09:54

Criza financiară îi arde la buzunar pe tot mai mulţi români. Există însă şi excepţii, de obicei în rândul politicienilor. Printre aceştia se numără şi şeful Corpului de Control al Guvernului, Sorin Alăzăroaie, al cărui cont este mai consistent cu aproape două milioane de euro faţă de anul trecut. Cel puţin asta reiese din comparaţia între declaraţia de avere pe anul curent şi cea pe 2008. Mai precis anul trecut secretarul de stat figura în documente cu aproape 1.700.000 de lei în plus, la capitolul câştiguri, scrie Gândul.

Problema este că tot atunci, Alăzăroaie a acordat un împrumut, de aproximativ aceeaşi valoare, unei cunoştinţe. De unde rezultă că, la sfârşitul anului, şeful Corpului de Control al Guvernului ar fi trebuit să fie falit. Surprinzător însă, din declaraţia de avere ce datează din februarie 2009, reiese că Alăzăroaie are bani puşi deoparte iar suma este una considerabilă.

Este vorba despre aproape două milioane de euro, bani ce nu apar în declaraţia pe 2008, deşi, potrivit legii, bugetarii cu funcţii de conducere sunt obligaţi să declare absolut toate câştigurile pe anul anterior. Două ipoteze pot fi luate în calcul pentru a explica cum poţi deveni milionar în euro într-un interval atât de scurt. Fie banii provin din depozitele bancare deschise în anii precedenţi, fie declaraţia de avere a fost completată greşit, mai scrie Gândul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: avere
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close