Antena 3 CNN Actualitate Averile miniştrilor Guvernului Cioloş. Cine este cel mai înstărit membru al Executivului

Averile miniştrilor Guvernului Cioloş. Cine este cel mai înstărit membru al Executivului

Averile miniştrilor Guvernului Cioloş. Cine este cel mai înstărit membru al Executivului
Sursa foto: Foto: http://gov.ro
22 Dec 2015   •   10:15

Miniştrii cabinetului Cioloş au lăsat vrabia din mână pe cioara de pe gard, dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile de avere ale acestora. Cu toţii au ales salarii mult mai mici decât cele pe care le aveau înainte de a face parte din executiv.

Totuşi, nu e cazul să ne îngrijorăm, au din ce trăi. Cei mai mulţi miniştri au conturi frumoase şi investiţii bănoase.

Vicepremierul Vasile Dâncu pare a fi unul dintre cei mai înstăriţi membri ai cabinetului Cioloş. În luna noiembrie, Dâncu a încasat aproape 1 milion de euro de pe urma acţiunilor deţinute la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie. Vicepremierul mai deţine tablouri în valoare de 25 de mii de euro, bijuterii de 20 de mii de euro, dar şi arme, evaluate la zeci de mii de euro.

Cristiana Paşca-Palmer pare a fi unul dintre cei mai întreprinzători membri ai cabinetului Cioloş. Ministrul Mediului are, conform declaraţiei de avere, depozite la bănci, în valută, de 400 de mii de euro, dar şi de 760 de mii de dolari.

Cristiana Paşca Palmer a făcut şi investiţii considerabile, de peste 140 de mii de dolari în plasamente. A investit şi aproape 20 de mii de euro în bijuterii şi tablouri.

Şi Marius Bostan, ministrul societăţii informaţionale, este un bun investitor. Acesta deţine plasamente şi acţiuni la companii de stat în valoare de aproape jumătate de milion de lei. Marius Bostan mai are în conturi alte 700 de mii de lei, dar şi aproape jumătate de milion de euro.

Şi Anca Paliu, ministrul Finanţelor, a strâns o avere considerabilă. Paliu are 28 de conturi şi depozite bancare de peste 700 de mii de lei şi alte două sute de mii de euro. Ministrul Finanţelor mai deţine 6 terenuri, 6 case, 2 masini şi un scuter. Trebuie menţionat că miniştrii şi-au dobândit averile din activităţile desfăşurate în mediul privat.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvernul Cioloș
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close