Antena 3 CNN Actualitate Avertisment de la ANAF: Multinaționalele au scos aproape un miliard de euro din ţară

Avertisment de la ANAF: Multinaționalele au scos aproape un miliard de euro din ţară

Avertisment de la ANAF: Multinaționalele au scos aproape un miliard de euro din ţară
22 Oct 2016   •   08:01

Ionuț Mișa, directorul general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, a vorbit despre prețurile de transfer și despre modul în care marile companii internaționale evită să plătească taxe și impozite, transmite Agerpres.

„Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului și comerțului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Doar 5 companii, gândiți-vă ce înseamnă la nivel național. Direcția generală a marilor contribuabili are astăzi 1.500 de companii în portofoliu. Sumele sunt mari, foarte mari. Un studiu pe care l-am realizat la începutul anului 2015 pe un portofoliu de 2.500 de companii ne dusese la concluzia că aproape 1 miliard de euro în ultimii 5 ani au fost scoși din România. Cu aceste sume s-ar putea realiza extrem de multe proiecte în România și ar putea aduce beneficii majore românilor”, a spus Mișa.

Acesta a dat exemplu o companie din domeniul tutunului, care a achiziționat tutunul de la o altă subsidiară afiliată dintr-o țară membră la un preț foarte mare, pe care îl vindea în România la o marjă de profit extrem de mică.

„În România plătea aproape nimic, iar în țara respectivă se duceau toate profiturile. Am reușit să identificăm acest tip de tranzacții și am reușit să realizăm ajustări de 12,3 milioane lei”, a precizat oficialul ANAF.

×
Subiecte în articol: ANAF multinationale Ionuț Mișa
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close