Antena 3 CNN Actualitate Avertisment de la Protecția Consumatorului. Ce pericol se ascunde în majoritatea cozonacilor din comerț

Avertisment de la Protecția Consumatorului. Ce pericol se ascunde în majoritatea cozonacilor din comerț

Avertisment de la Protecția Consumatorului. Ce pericol se ascunde în majoritatea cozonacilor din comerț
08 Dec 2015   •   17:31

Cumperi cozonac din comerț? Mare grijă la ce alegi, pentru tine și familia ta. Cel mai recent studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit că multe ingrediente folosite la fabricarea cozonacului nici nu sunt înscrise pe etichete.

Asociația pentru Protecția Consumatorului din România (APC România) a achiziționat, în prima parte a acestei luni 31 tipuri de cozonac din marile structuri comerciale (hipermarketuri / supermarketuri), fabricat și/sau distribuit de 13 producători, cu gramajul între 325g și 1000g, informează libertatea.ro. 

Rețeta tradițională NU se respectă

Din analiza etichetelor a reieșit că, în afară de făină, zahăr, drojdie și sare iodată, în cozonacul industrial se regăsesc și alte ingrediente: spărtură de soia, șrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuș de ou, fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori.
Conținutul de cacao la produsele analizate variază între 0,5% și 2%. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a cozonacului (făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri). La 65% dintre produsele analizate nu se menționează tipul de făină de grâu folosită la fabricarea cozonacului.

Citiți mai mult pe libertateapentrufemei.ro.




 

×
Subiecte în articol: protectia consumatorului
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close