Antena 3 CNN Actualitate Avertisment dur al directorului OMS: Aceasta nu este ultima pandemie!

Avertisment dur al directorului OMS: Aceasta nu este ultima pandemie!

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că aceasta nu este ultima pandemie și că ar trebui să ne pregătim din timp, învățând și din experiența cu noul coronavirus.

Avertisment dur al directorului OMS: Aceasta nu este ultima pandemie!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    27 Dec 2020   •   10:10

Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt de viaţă”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul general al OMS a mai spus că o investiţie mai bună în sănătatea publică, susţinută de guverne şi societate, „ar putea asigura pentru copiii noştri şi copiii acestora moştenirea unei lumi mai sigure, mai rezistente şi mai sustenabile”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că pandemia în sine nu a fost o surpriză, avertismente cu privire la o astfel de posibilitate şi la lipsa de pregătire a lumii fiind emise de mai multe ori de-a lungul anilor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Să învățăm lecția Covid-19”

Trebuie să învăţăm toţi lecţiile pe care ni le predă pandemia Covid-19”. Printre acestea se numără investiţii în capacităţile de pregătire, dar nu doar în sectorul sănătăţii, ci mai degrabă o abordare integrată care să includă „autorităţile la toate nivelurile şi întreaga societate”. „Pandemia a evidenţiat legăturile strânse dintre sănătatea oamenilor, a animalelor şi a planetei”, a conchis directorul general al OMS, potrivit Gândul

×
Subiecte în articol: Organizatia Mondiala a Sanatatii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close