Antena 3 Actualitate Avertisment dur: Trei luni de pârjol. Măsurile luate de ministrul Agriculturii pentru temperaturile extreme

Avertisment dur: Trei luni de pârjol. Măsurile luate de ministrul Agriculturii pentru temperaturile extreme

30 Iun 2017   •   22:02
Avertisment dur: Trei luni de pârjol. Măsurile luate de ministrul Agriculturii pentru temperaturile extreme
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat în emisiunea Exces de putere ce măsuri a luat în cazul temperaturilor extreme care au lovit și vor lovi România în perioada următoare.

„În primul rând, nu am ignorat niciodată datele meteorologice și mai ales pe știința de caz, cunoscându-se climatic care este situația din România. În partea de Vest săptămâna trecută am avut tornade, imagini apocaliptice cu acoperișuri căzute, arbori retezați, animale rănite. De asemenea, în partea Moldovei am avut probleme cu combaterea grindinei. Dacă la tornade nu avem ce face, la grindină, săpt trecută, am lansat un program de combatere a grindinei, îmtr-o singură zi s-au tras până la 104 rachete, care au protejat suprafața. (...) Aceste fenome care s-au îndesit și au devenit mai agresive, anul trecut nu am dat mai mult de 50 de rachete. Anul acesta 435 de rachete”, a declarat ministrul.

În ceea ce privește canicula, Petre Daea a recunoscut că a început să lucreze la un plan amplu pentru sistemul de irigații.

„În Sud am început să lucrăm la sistemul de irigații, este obiectivul major. În România s-a distrus tot la sistemul de irigații. (...) Acum o lună, 15 aprilie, am introdus apă în canale, unde am avut solcitări, în așa fel încât să pregătești terenul și pe fermieri ca să folosească acest sistem pentru a realiza o producție. Am făcut câteva realizări, prima dată când prin decizie politică și act normativ, acum se irigă, apa se duce gratuit. Avem 1320,9 km de canal de apă gratuit. Are surse în Dunăre, Prut, Siret, Olt. Avem angajată o suprafață de la 100.000 anul trecut la aproape 600.000”, a mai spus Petre Daea la Antena 3.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close