Antena 3 CNN Actualitate Avertismenul experților: Țânțarii pot transmite boli grave care duc la decese. Cum ne putem proteja de înțepături

Avertismenul experților: Țânțarii pot transmite boli grave care duc la decese. Cum ne putem proteja de înțepături

Avertisment alarmant al experților europeni. Aceștia atrag atenția că țânțarii pot transmite boli grave, inclusiv virusul West Nile care poate duce chiar la deces. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   13:52

În România a apărut o nouă specie de țânțari care îngrijorează populația, însă medicii spun că nu avem de ce să ne temem, cel puțin în privința speciei de țânțari care dă febra Dengue sau febra de tip West Nile.

Specialiștii de la nivel mondial, spun, în privința speciei West Nile că sunt îngrijorări în capitala Sudanului, unde, numărul infecțiilor a crescut.

În Peru este deja stare de urgență.

În România, din fericire, clima nu ajută foarte mult această specie de țânțari.

Citește și: Înțepăturile de țânțar: Cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea și vindecarea lor

Până în momentul de față nu au fost constatate cazuri, iar cele care au apărut în anii trecuți, au fost de import, adică românii care s-au întors din țări calde, acolo au contactat virusul și ulterior, în țară, au simțit și simptomele. Aceștia au fost tratați în spitale.

Specialiștii spun că nu ar trebui să ne temem, dar ar trebui să luăm totuși măsuri personale:

În primul rând, seara să purtăm bluză cu mânecă lungă sau pantaloni lungi și să evităm zonele preferate de țânțari precum bălți, stufăriș sau lacuri.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close