Antena 3 CNN Actualitate Avertisment fără precedent al Prințului Charles: Suntem la răscruce de drumuri

Avertisment fără precedent al Prințului Charles: Suntem la răscruce de drumuri

Avertisment fără precedent al Prințului Charles: Suntem la răscruce de drumuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Dec 2016   •   09:04

Prințul Charles a făcut un apel public ca lumea să nu uite ororile prin care a trecut, pentru a nu le mai repeta. Într-o intervenție la un post de radio, prințul moștenitor a avertizat că lumea se află la o răscruce de drumuri și că este imperativă să mergem pe direcția corectă.

“Asistăm la ascensiunea mai multor grupuri populiste în întreaga lume, care sunt din ce în ce mai agresive cu minoritățile. Toate aceste acte aduc puternic cu momentele din anii 1930”, a explicat prințul Charles.

“Generația părinților mei a luptat și murit într-un război împotriva intoleranței, împotriva extremismului și tentativelor inumane de a distruge o populație în Europa”, a continuat prințul Charles.

“Conform cifrelor oficiale ale ONU, în 2015, milioane de oameni și-au abandonat casele și cifra totală a ajuns, în ziua de astăzi, la 65,3 milioane. Este o cifră care însumează aproape toată populația din Regatul Marii Britanii. Și suferința lor nu se încheie când ajung într-o țară în care își caută refugiu”, a explicat  Charles.

“Cum am ajuns să vedem, aproape 70 de ani mai târziu, scene asemănătoare, mă depășește pe mine. Dar este de datoria noastră să ne asigurăm că ororile trecutului nu vor fi continuate”, a conchis prințul moștenitor.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close